Privacybeleid


Dit privacybeleid is specifiek van toepassing op de verwerking van persoonsgegevens die plaatsvindt in het kader van de Renault Wintercheck-actie, die wordt aangeboden via renault.nl/winteractiviteiten. Renault Nederland N.V. gaat als verantwoordelijke zorgvuldig om met persoonsgegevens en volgt de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp).


Wat zijn persoonsgegevens?

Onder een persoonsgegeven wordt informatie verstaan die herleidbaar is tot een “geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon”. Dat betekent dat de naam van een persoon op wie de gegevens betrekking hebben bekend is, dan wel dat die persoon kan worden achterhaald. Voorbeeld van een persoonsgegeven is een naam van een persoon of een huisadres, maar ook e-mailadressen kunnen persoonsgegevens zijn.

Hoe gaat Renault Nederland N.V. om met uw persoonsgegevens?

Renault Nederland N.V. verwerkt uw gegevens in het kader van de Renault Wintercheck-actie. Uw gegevens worden op een behoorlijke en zorgvuldige manier in overeenstemming met de Wbp verwerkt. Dat betekent dat wij in sommige gevallen uw toestemming zullen vragen voor het verwerken van uw persoonsgegevens (bijvoorbeeld voor direct-marketing-berichtgeving). Dat betekent dat als u bijvoorbeeld uw naam en adres invult voor het toezenden van bepaalde informatie, deze gegevens niet worden gebruikt om u ook andere informatie toe te zenden (behalve als dat is aangegeven). Renault Nederland N.V. kan gebruik maken van de diensten van derden voor het verwerken van uw persoonsgegevens. Voor deze actie gebruikt Renault Nederland N.V. de diensten van Touch Consumer Promotions B.V., die als bewerker van persoonsgegevens zal optreden.
Voor informatie over de wijze waarop in het kader van de actie persoonsgegevens worden verwerkt, neemt u contact op met Renault Nederland t.a.v. de afdeling Klantrelaties, Antwoordnummer 1743, 1110 VG Amsterdam.

Wat zijn cookies?

Vrijwel alle websites maken gebruik van cookies, zo ook deze website. Cookies zijn eenvoudige kleine bestanden die worden opgeslagen op de harde schijf of in het geheugen van je computer. Cookies beschadigen je computer of de bestanden die op jouw computer niet. Cookies zijn ook niet persoonlijk herleidbaar en bevatten dus geen naam of e-mail adres. Het is alleen een nummer dat helpt om jouw computer te herkennen. Cookies worden bijvoorbeeld gebruikt om bij te houden welke producten jij in je winkelwagentje hebt liggen of om de voorkeuren die je hebt ingesteld voor een bepaalde dienst of webpagina vast te leggen. Ook worden cookies gebruikt om advertenties op de verschillende websites die je bezoekt beter op je behoeften en interesses af te stemmen. Zo maakt deze site gebruik van de mogelijkheid om je op andere websites dan deze voor jou relevante reclame te tonen.

Meer informatie over cookies en hoe je deze aan en uit kunt zetten is te vinden op de website www.youronlinechoices.eu/nl. Je kunt daar ook aangeven welke bedrijven wel en welke niet je surfgedrag mogen vastleggen. De cookies die jouw wachtwoord, inlognamen en andere voorkeuren bijhouden kun je aan- of uitzetten via je browserinstellingen.